3 vigtige troværdighedstips

Styrk din troværdighed med 3 tips

Brug de tre tips om troværdighed til dit næste møde eller oplæg.

1. Vær på allerede inden du går på

Dine modtagere forholder sig til din troværdighed, så snart han eller hun ser dig – faktisk før du overhovedet har åbnet munden, så sørg for at være på, før du starter dit oplæg eller mødet. Hav styr på din indledning/åbning/velkomst, så du kommer godt i gang med din formidling.

Og begår du en lille fejl eller driller udstyret, så fortvivl ikke. Tag uforudsete ting med et smil og kom videre med overskud. Ved at tackle situationen på en god måde, øger du faktisk din troværdighed mere end, at små fejl eller forstyrrelser trækker ned.

2. Kommuniker imødekommende og forståeligt

Imødekommenhed skaber troværdighed, så husk at vise dine modtagere velvilje til dine præsentationer og møder. Imødekommenhed handler ikke kun om at smile og opføre sig pænt. Imødekommenhed handler også om, hvorvidt man formidler stoffet klart og tilgængeligt. Du skal huske at gøre det let for modtageren at forstå og absorbere dine budskaber og pointer.

Byg din kommunikation op, så den først og fremmest fremlægger det, der er relevant for modtageren (og ikke for dig selv). Og så overhold tiden, så tidsplanen ikke ryger. Og så se ud på din modtager. Tal, så de kan høre dig. Tal langsomt, så de kan forstå dig. De fleste af os taler alt for hurtigt under oplæg. Modtagerne har lettere ved at forstå dine pointer, hvis du taler i et afmålt tempo og holder talepauser – fx efter pointer eller ved overgange, så modtagerne lige kan synke dine guldkorn.

3. Skab energi i dig selv og dine modtagere

Når du skal holde en præsentation eller et oplæg, så er det vigtigt, at du er på og brænder igennem, så din modtager kan mærke dit engagement. Din modtager afkoder og kopierer nemlig dit engagement helt ubevidst, så har du god energi, får dine modtagere det også. Det betyder ikke, at du skal løbe rundt på scenen og råbe dine budskaber ud, men finde den energi, der passer bedst til din personlighed, stoffet og målgruppen.

Du kan booste din energi ved at lave power poses, inden du skal på, så du får øget produktionen af kroppens præstationsfremmende stoffer  – en slags naturlig doping. Undersøgelser har vist, at du ved at gøre dig så stor som muligt i 1-2 minutter (armene strakt opad og udad, let spredte ben) kan forberede dig på en kommende stresssituation som fx inden et vigtigt møde eller en stor præsentation.

Så husk inden dit næste møde eller præsentation:

  1. At være på allerede inden starten og have styr på din indledning
  2. At kommunikere imødekommende, klart og forståeligt
  3. At skabe god energi hos alle med dit eget engagement

Få vores gratis e-håndbog om præsentationsteknik i din indbakke - 50 sider fyldt med værktøjer, øvelser og gode råd.

Styrk din kommunikation og gennemslagskraft med vores kurser og 1:1 træning

3 fordele for dig ved vores åbne kurser

- Små hold (max 6 deltagere)
- God tid til øvelser, træning og feedback
- Erfarne og universitetsuddannede undervisere

Og er I en gruppe, en afdeling eller hele virksomheden, så leverer vi gerne et skræddersyet kursus, workshop, foredrag etc. til jer.

Ryk dig – sammen med os

Del denne artikel

Læs mere om mundtlig formidling:

Få din håndbog med første nyhedsbrev

–  50 siders e-bog i præsentationsteknik
–  Tips & tricks
–  Rabatter og tilbud

OBS! Tjek din spam, hvis du ikke modtager en e-mail fra os.