Har du superkræfter?
Styrk dine præsentationer med power poses

Få superkræfter ved at stille dig som en superhelt inden vigtige samtaler, møder og præsentationer.

Ja, det lyder måske lidt overdrevet, men det er det næsten ikke!

Boksere løber med armene i vejret hele vejen op til ringen. Håndboldpigerne råber kampråb i slutningen af hver timeout, imens de bryder ud i en blomsteragtig kropseksplosion. Disse tricks kan du med fordel også benytte dig af inden din næste vigtige præstation. Såkaldte power poses.

Sejrs-pose!

Sejrs-pose! Smid armene i vejret. Gentag bevægelsen og sig ’yes’ hver gang. Hop eventuelt.

Smid armene i vejret. Gentag bevægelsen og sig ’yes’ hver gang. Hop eventuelt.

Ifølge den amerikanske socialpsykolog, Amy Cuddy, bliver både testosteron- og kortisol-niveauerne i vores hjerner nemlig påvirket, når vi stiller os i power poses, så du kan performe mere selvsikkert og med en større energi.

Typisk, hvis man er lidt presset over den aktuelle eller forestående situation, vil mange have en tendens til at gemme sig lidt og gøre sig mindre. Men du bliver altså påvirket af din krops positurer, så gør du dig lille og sidder og putter dig, vil du hverken have eller udstråle energien til at trænge igennem med dine vigtige budskaber.

Pust dig selv op i stedet, og brug selvsikre positurer. Det vil ikke kun påvirke andres opfattelse af dig, men altså også din egen opfattelse af dig selv.

Her er jeg-pose!

Retorik-kommunikation

Put hænderne i siden, og skyd brystet frem. Urokkelig! Nik gerne til dig selv i spejlet.

Prøv en række power poses, næste gang du skal performe, og oplev, at du får mere energi og selvsikkerhed. Og det skader heller ikke at lægge lyd på dine power poses med brummen og kampråb. Men husk nu lige at lave dine power poses, inden du går på scenen eller ind i mødelokalet. For andre kunne godt finde dine kropspositurer arrogante, dyriske eller et udtryk for storhedsvanvid, hvis du indleder dit oplæg med dem…

Styr på det-pose!

Kommunikation-retorik

Læn dig tilbage. Smid benene op på bordet, og fold hænderne i nakken.

No-pose!

Powerposes

Og til sidst anbefaler vi ikke stillingen herunder på andre tidspunkter end til yoga.

Tak for deltagelsen til den blå hund. Vi henviser desuden til et hav af billeder af power poses på Google.

 


Book kurser og træning i mundtlig retorik

Der er selvfølgelig mange andre vigtige ting, der også er vigtige at mestre i mundtlig kommunikation, fx grounding, opbygningen af din tale, argumentation og retoriske redskaber. Du kan lære mere på vores kurser i præsentationsteknik eller ved at prøve vores individuelle træning.


´

Seneste tips og tricks

Start typing and press Enter to search